Industrie Ușoară și Producție de Unicate

Înregistrarea datelor legate de timpul de lucru

În timpul producțiilor individuale, nu este posibil să se precizeze timpii exacți, doar o estimare brută poate fi folosită. Sistemul controlează programul de lucru planificat în timpul producției și asigură gestionarea muncii cheltuite efectiv de lucrători într-un anumit loc de muncă. Momentele care nu pot fi înregistrate pentru o anumită lucrare sunt taxate pe numerele de locuri de muncă pe divizii. Pe lângă timpul consumat, putem urmări utilizarea planificată și efectivă a materialelor, precum și activitatea de subcontractare utilizată.

Suportăm înregistrarea datelor legate de timp cu dispozitive mobile (PDA, tabletă), stație de lucru simplificată și interfață de înregistrare simplificată. Cu ajutorul acestora, muncitorii din producție își pot înregistra cu ușurință și rapid programul de lucru prin sisteme bazate pe coduri de bare, iar pe baza acestuia sistemul este capabil să coreleze salarizarea cu prezența și chiar cu datele privind veniturile.

Management de proiect

În cazul construcțiilor individuale, modelul de producție tradițional nu poate fi aplicat, prin urmare monitorizăm construcția prin management  de proiect. Deschidem un proiect la începutul lucrării, chiar și în momentul licitării și colectăm toate elementele legate de această lucrare la proiect până la finalizarea acestuia. În acest fel, putem înregistra consumul materialelor, aportul forței de muncă, performanța subcontractorilor sau chiar costul muncii efectuate de autovehicule. Facturile emise (atât facturile parțiale, cât și cele finale) vor fi, de asemenea, legate de proiect, astfel încât să putem vedea informații actualizate despre starea sa actuală în orice moment al proiectului. 

Pentru a monitoriza progresul proiectului, principalele etape ale proiectului pot fi înregistrate în program și putem atribui sarcini membrilor proiectului, care pot fi verificate fie de pe un telefon mobil, fie de pe tabletă.

Suport pentru producția de serii mici

Pentru producția de loturi mici, vă puteți administra afacerea rapid și eficient utilizând șabloanele disponibile de listă de surse. În timpul procesului de proiectare, sunt disponibile și instrumente care fac posibilă simularea posibilelor comenzi de producție prin modificarea parametrilor individuali, astfel încât este posibil să se calculeze sub ce parametri merită să se realizeze producția. În plus, sistemul indică rentabilitățile și pierderile care pot fi realizate la nivelurile semifabricate date, astfel încât fiecare nivel să poată fi rentabil chiar și prin optimizare, schimbare de tehnologie și cooperare.

Înregistrarea și gestionarea datelor de bază

Notă de materiale, rețete 

Puteți gestiona flexibil baza de date master a producției în Dyntell ERP, indiferent dacă este vorba de bandă transportoare, stație de lucru sau altă tehnologie de producție, asamblare sau dezintegrare. Lista surselor parametrizate poate gestiona cea mai complexă producție, indiferent cât de profundă, indiferent de câte niveluri și operații pentru semifabricate. Utilizarea corectă a bazei de date master poate declanșa multe dintre funcțiile manuale, reducând timpul de administrare a producției. Un punct cardinal al unui proiect este baza de date master adecvată, care poate fi reproiectată sau migrată, in funcție de ce decidem în fiecare caz pe baza sondajului. Rețetele pot fi copiate și adaptate cu ușurință, nu este necesară o reintroducere a bazei de date în cazul unei noi operațiuni sau al înlocuirii materiei prime.

Gestionarea lotului, gestionarea numărului LOT
Întregul proces de producție și produsele finite pot fi de asemenea urmărite, recuperate după lot, număr LOT, fie împreună cu alte proprietăți dinamice ale lotului, fie pe baza unui număr de serie unic.

Gestionarea paleților
În cadrul depozitului, se pot înregistra locurile de depozitare, de exemplu, stradă, raft, podea etc. 

Planificarea producției

Planificarea capacității, calculul nevoilor, generarea automată a propunerilor de achiziții

Analiza și planificarea materiilor prime, a mașinilor, a sculelor și a capacității forței de muncă pe baza comenzilor, a programului de producție, precum și identificarea posibilelor blocaje.

Programarea producției

Funcționarea mașinilor și a grupurilor de mașini pentru producție poate fi programată. Acest lucru arată clar în ce perioadă ce mașină este liberă și care poate fi repartizată.

Plan de asigurare a materiilor prime

Pe baza comenzilor de vânzare, sistemul verifică materiile prime necesare în depozit și expediază comenzile de livrare. Se completează până la nivelul minim necesar de stocuri.

Plan de producție

Împărțirea planificării producției în mai multe faze vă permite să estimați în avans capacitățile necesare și nevoile de cooperare. Interfețele de proiectare oferă, de asemenea, o oportunitate de a obține informații despre posibile alternative suplimentare. Scopul funcțiilor este de a se asigura că producția este flexibilă și că resursele potrivite sunt întotdeauna disponibile în mod optim. Unul dintre cele mai mari beneficii ale sistemului este capacitatea de a număra date înainte și înapoi. Punctul de plecare este arbitrar, deci putem calcula necesitatea oricărei componente (timpul mașinii, resursele umane, disponibilul de materiale etc.).

Nivelul brut și fin de estimare ajută producția să utilizeze optim resursele și să pregătească achizițiile corecte (forță de muncă, materii prime, instrumente). Datorită unicității companiilor producătoare și a tehnologiei individuale, producția este întotdeauna adaptată individual.

După parametrizarea corectă, capacitățile pot fi prezise până la un an. O metodă de producție diferită facilitează, de asemenea, gestionarea producțiilor ad hoc de zi cu zi.

Pre-calculul este văzut de vânzători atunci când ofertează, astfel încât aceștia să poată calcula costurile de producție marja și profitul așteptat precis și într-un timp scurt.

Urmărirea producției

Informațiile generate în timpul fabricației pot fi colectate în mai multe moduri. Sondajul va determina ce raport de producție să utilizeze, care poate fi un sistem hibrid plug-in instantaneu, un cod de bare sau RFID, un raport manual sau o formă de post-raportare. Pentru a crea o producție optimă, trebuie să folosim raportarea corectă. Puteți urmări principalii indicatori și datele statistice ale produselor din producție de oriunde, chiar și de pe o tabletă. Dyntell calculează continuu capacitățile de producție din datele actuale, astfel încât să poată urmări capacitatea în timp real și cum se schimbă aceasta. Același lucru este valabil și pentru utilizarea materiilor prime, precum și pentru forța de muncă și utilizarea mașinilor.

Afișarea vizuală este posibilă fie în fabrică, fie în biroul dvs., de exemplu pentru prezentare către un client, astfel încât să puteți prezenta cu ușurință procesele din fabrică. Interfața este dinamică și permite variante de analiză, astfel că urmărirea se poate face și la nivel de document.

Calculul costurilor

Pe baza calculului precis al costurilor, produsele pot fi reevaluate, vă puteți rearanja portofoliul de produse, puteți obține o creștere a veniturilor de până la 30%. Este posibil să se calculeze numere de lucru (LOT, serii), produse sau chiar proiecte.

Pre-calculul poate fi definit indirect și direct. Vânzătorii pot calcula cu exactitate marja și profitul așteptat pe baza planului de capacitate în timpul ofertării. Calculul costurilor directe ia în considerare toate informațiile din lista de surse (a se vedea, de asemenea: lista pieselor, rețeta, lista de producție etc.), precum și din corpul articolului. Aceste date sunt stocate separat pentru fiecare proiect sau comandă de producție, pot fi interogate cu ușurință și comparate cu post-calcul.

În timpul post-calculului, Dyntell ERP calculează cifrele financiare nu numai pentru întregul proiect, ci și pentru nivelurile semifinite. În acest fel puteți vedea că proiectul generează o pierdere sau profit în anumite locuri. În timpul post-calculului, rapoartele joacă un rol important, deoarece pe baza acestora obținem costul real de producție specific și corect, care este comparat cu datele de pre-calcul. Aceste date pot fi, de asemenea, reprezentate grafic ca date de fapt, care arată cum evoluează tendința de producție.

Locații, drepturi

Utilizarea pe mai multe locații
Capacitatea și disponibilul din diverse locații pot fi utilizate în planificarea capacității, astfel încât planificarea producției să asigure soluția optimă. Atunci când încărcați date de bază, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că structura eterogenă a locațiilor poate fi luată în considerare de sistemul ERP Dyntell. Ca urmare, costurile de producție și transport pot fi, de asemenea, optimizate, iar schimbarea concentrării unei resurse pentru a elibera capacitate suplimentară într-o anumită locație devine mai ușoară. Contabilitatea corectă a locațiilor, precum și disponibilitatea informațiilor de management pot compara locațiile pe baza parametrilor solicitați și conveniți (de exemplu, productivitate, marjă, utilizarea materialului, nivel de deșeuri, normă de timp de lucru etc.).

Permisiuni specifice locației
Puteți specifica reguli de permisiune pentru fiecare locație sau puteți atribui utilizatori individuali.

Sincronizarea bazei de date 

Când gestionați mai multe locații, sincronizarea bazei de date poate fi implementată și dacă există probleme cu accesul online. O conexiune prin modem poate fi suficientă pentru schimbul de date.

Soluții mobile

În timpul proiectării și dezvoltării sistemului Dyntell, ne-am ocupat și de integrarea soluțiilor mobile. Din orice ramură a sistemului ERP, este posibil să preluați și să introduceți date în varianta mobilă, astfel încât organizația devine mobilă în diferite zone ale companiei. Soluțiile noastre mobile asigură independența locației și procesarea rapidă a datelor, feedback în timpul desfășurării activității în depozit, producție, MEO etc.

Versiuni disponibile: PDA clasic – Win 6.0- sisteme industriale, aplicații Android și iOS sau versiune web pentru utilizare pe orice platformă (interfața browserului).

Cu sistemele mobile, anumite procese de producție sunt accelerate, iar procesarea datelor nu necesită mai multe intrări de date.

Referințe