Industria de prelucrare

Industria alimentară

Industria de mase plastice

Industria de prelucrare a metalului

Producție mașini-unelte

Tehnologie, rețetar

Puteți gestiona flexibil baza de date master a producției în Dyntell ERP, indiferent dacă este vorba de bandă transportoare, stație de lucru sau altă tehnologie de producție, asamblare sau dezasamblare. Lista surselor parametrizate poate gestiona cea mai complexă producție, indiferent cât de profundă, indiferent de câte niveluri și operații pentru semifabricate. Utilizarea corectă a bazei de date master poate declanșa multe dintre funcțiile manuale, reducând timpul de administrare a producției. Un punct cardinal al unui proiect este baza de date master adecvată, care poate fi reproiectată sau migrată, in funcție de ce decidem în fiecare caz pe baza sondajului. Rețetele pot fi copiate și adaptate cu ușurință, nu este necesară o reintroducere a bazei de date în cazul unei noi operațiuni sau al înlocuirii materiei prime.

Soluții mobile

În timpul proiectării și dezvoltării sistemului Dyntell, ne-am ocupat și de integrarea soluțiilor mobile. Din orice ramură a sistemului ERP, este posibil să preluați și să introduceți date în varianta mobilă, astfel încât organizația devine mobilă în diferite zone ale companiei.

 Soluțiile noastre mobile asigură independența locației și procesarea rapidă a datelor, feedback în timpul desfășurării activității în depozit, producție, MEO etc.
Versiuni disponibile: PDA clasic – Win 6.0- sisteme industriale, aplicații Android și iOS sau versiune web pentru utilizare pe orice platformă (interfața browserului).

Cu sistemele mobile, anumite procese de producție sunt accelerate, iar procesarea datelor nu necesită mai multe intrări de date.

Utilizare în caz de locații multiple

Capacitatea și disponibilul din diverse locații pot fi utilizate în planificarea capacității, astfel încât planificarea producției să asigure soluția optimă. Atunci când încărcați date de bază, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că structura eterogenă a locațiilor poate fi luată în considerare de sistemul ERP Dyntell.

Ca urmare, costurile de producție și transport pot fi, de asemenea, optimizate, iar schimbarea concentrării unei resurse pentru a elibera capacitate suplimentară într-o anumită locație devine mai ușoară. Cu o contabilitate corectă a locațiilor și existența informațiilor de management, condițiile prealabile sunt capabile să compare locațiile pe baza parametrilor solicitați și conveniți (de exemplu, productivitate, marjă, utilizarea materialului, nivelul resturilor, norma timpului de lucru etc).

Cu soluția noastră, nu este necesar să aveți o conexiune permanentă la internet, deoarece locațiile au propria bază de date, care se sincronizează automat atunci când există o conexiune temporară la internet, actualizând datele.

Post-calcul

O declarație personalizată care calculează costul real al produselor pe baza costurilor și veniturilor unice ale companiei dvs. Iată câteva exemple de tipuri de costuri monitorizate de guvernanța corporativă: costul reprezentării, costul marketingului, termenele limită, ratele de schimb, cheltuielile generale, investiția, sculele, uzura mașinii, costul logisticii, dobânzile, costul personalului, cifra de afaceri anuală, profitul, etc. De asemenea, puteți organiza aceste date în tabele dinamice care procesează continuu informațiile din organizația dvs. și le pun la dispoziția utilizatorilor. În plus, sistemul permite analiza detaliată de pe un computer desktop, sau chiar de pe un dispozitiv mobil, tabletă sau telefon.

Planificarea producției pe mai multe niveluri, planificarea capacității

Împărțirea planificării producției în mai multe faze vă permite să estimați în avans capacitățile necesare și nevoile de cooperare. Interfețele de proiectare oferă, de asemenea, o oportunitate de a obține informații despre posibile alternative suplimentare. Scopul funcțiilor este de a se asigura că producția este flexibilă și că resursele potrivite sunt întotdeauna disponibile în mod optim. Unul dintre cele mai mari beneficii ale sistemului este capacitatea de a număra date înainte și înapoi. Punctul de plecare este arbitrar, deci putem calcula necesitatea oricărei componente (timpul mașinii, resursele umane, disponibilul de materiale etc.).

Nivelul brut și fin de estimare ajută producția să utilizeze optim resursele și să pregătească achizițiile corecte (forță de muncă, materii prime, instrumente). Datorită unicității companiilor producătoare și a tehnologiei individuale, producția este întotdeauna adaptată individual.

După parametrizarea corectă, capacitățile pot fi prezise până la un an. O metodă de producție diferită facilitează, de asemenea, gestionarea producțiilor ad hoc de zi cu zi.

Ante-calculul este văzut de vânzători atunci când ofertează, astfel încât aceștia să poată calcula costurile de producție marja și profitul așteptat precis și într-un timp scurt.

Informații de producție în timp real

Informațiile generate în timpul producției pot fi colectate în mai multe moduri. Sondajul va determina ce raport de producție să utilizeze, care poate fi un sistem hibrid plug-in instantaneu, un cod de bare sau RFID, un raport manual sau o formă de post-raportare. Pentru a crea o producție optimă, trebuie să folosim raportarea corectă. Puteți urmări principalii indicatori și datele statistice ale produselor din producție de oriunde, chiar și de pe o tabletă. Dyntell calculează continuu capacitățile de producție din datele actuale, astfel încât să poată urmări capacitatea în timp real și cum se schimbă aceasta. Același lucru este valabil și pentru utilizarea materiilor prime, precum și pentru forța de muncă și utilizarea mașinilor.

Afișarea vizuală este posibilă fie în fabrică, fie în biroul dvs., de exemplu pentru prezentare către un client, astfel încât să puteți prezenta cu ușurință procesele din fabrică. Interfața este dinamică și permite variante de analiză, astfel că urmărirea se poate face și la nivel de document.

Ante- și post-calcul

Ante-calculul poate fi definit indirect și direct. Vânzătorii pot calcula cu exactitate marja și profitul așteptat pe baza planului de capacitate în timpul ofertării. Calculul costurilor directe ia în considerare toate informațiile din lista de surse (a se vedea, de asemenea: lista pieselor, rețeta, lista de producție etc.), precum și din corpul articolului. Aceste date sunt stocate separat pentru fiecare proiect sau comandă de producție, pot fi interogate cu ușurință și comparate cu post-calculul.

În timpul post-calculului, Dyntell ERP calculează cifrele financiare nu numai pentru întregul proiect, ci și pentru nivelurile semifinite. În acest fel puteți vedea că proiectul generează o pierdere sau profit în anumite locuri. În timpul post-calculului, rapoartele joacă un rol important, deoarece pe baza acestora obținem costul real de producție specific și corect, care este comparat cu datele de ante-calcul. Aceste date pot fi, de asemenea, reprezentate grafic ca date de fapt, care arată cum evoluează tendința de producție.

Control financiar și de proces

Activitatea financiară adecvată este un element important de sprijin al activității principale. Cu ajutorul unor situații financiare adaptate companiilor comerciale, nu numai că puteți controla situația curentă, ci și puteți planifica în avans. Datorită integrării modulului financiar, puteți lucra cu date reale. Acest lucru este valabil și pentru datele de trafic, contabilitate și alte informații derivate. 

Prin compilarea diferitelor seturi de date, fiecare clasă, activitate și așa mai departe poate fi examinată cu ușurință. Puteți afișa aceste relații atât în vizualizări tabulare, cât și grafice. Printre datele care se schimbă dinamic, puteți intra în detaliu până la nivelul documentelor, asigurându-se bazele pentru luarea rapidă și modernă a deciziilor pe baza datelor corecte.

Managementul depozitului

Soluția noastră asigură administrarea unui număr nelimitat de depozite, la mai multe locații și, de asemenea, în mai multe țări. Gestionează vânzările, valoarea și cantitatea produselor. Prin crearea structurii corecte a chitanțelor, lucrările din depozit pot fi accelerate și puteți avea mai multe informații despre inventar decât oricând. Urmărirea inventarului este conectată la alte module ERP (contabilitate, magazin online, financiar, vânzări, sistem mobil PDA etc.), astfel încât toate departamentele, indiferent de locație, pot vedea informațiile corecte în timp real.

Taxa verde

În timpul parametrizării datelor de bază, se creează un corp de taxă de produs, care îl ajută pe utilizator să gestioneze corect diferitele cazuri de taxă pentru produs. Soluția noastră respectă mediul legal care reglementează taxa de produs aplicabilă și poate fi parametrizată în conformitate cu activitățile companiei și obligațiile de declarare a taxei de produs. Dacă trebuie să utilizați o companie externă pentru a pregăti declarația de taxă pentru produs, această caracteristică este în continuare o alegere bună, deoarece vă permite să trimiteți declarațiile către autorități rapid și precis.

Primirea calificată a bunurilor, urmărirea

Primirea mărfurilor în vrac poate fi urmărită și controlată în sistem, chiar dacă este vorba de bunuri de la mai mulți furnizori dintr-un vagon (de exemplu, lapte, cereale). Sistemul permite o contabilitate precisă cu furnizorii, datele pot fi recuperate ușor și rapid. Modulul de acceptare comunică cu restul ERP-ului, astfel, după primirea calificată a mărfurilor, decontarea (credite, calcul bonus-malus) este rezolvată, sistemul ține cont de prețurile oficiale și de contractele și acordurile încheiate cu furnizorii.

Soluția noastră susține complet fiecare proces, de la primire până la întregul proces de fabricație, până la ambalare și eliberare.

Orice mașină utilizată în producție poate fi conectată la monitorizare, astfel încât pe baza informațiilor extrase din aceasta, dezvoltarea producției poate fi urmărită online în timp real.

Urmărirea, înregistrarea originii, rechemarea, casarea

Din sistem este posibil să se stabilească și să se listeze ce materii prime cu un anumit produs (livrat) au fost realizate dintr-un anumit aviz de livrare, ce operațiuni a suferit, ce lucrători le-au făcut (registrul de origine). Prin interogarea declarației de rechemare, este posibil să se determine ce produse finite au fost fabricate din materia primă cu un ID dat (livrare) și în ce numere ale bonului de livrare, ce clienți au fost livrați.

Prin descoperirea punctelor slabe ale tehnologiei de fabricație, pierderile cauzate de resturi pot fi reduse cu până la o zecime. Managementul deșeurilor poate fi raportat și în timp real unei mașini, furnizor, angajat etc. poate fi legat, clasificat. Datorită monitorizării, este posibil să se determine din ce achiziție a intrat în producție posibila materie primă eliminată.

Gestionarea accizelor

Funcția integrată în sistem vă permite să urmăriți mișcările de inventar după cum este necesar și să generați declarațiile necesare. Sistemul oferă utilizatorului titlul corect de acciză, fie pentru achiziționarea, vânzarea sau administrarea procesului de producție. Cu o autorizare adecvată în sistem, un set de reguli liber parametrizabil ajută utilizatorul să înregistreze corect datele. Declarațiile pot fi generate pe baza documentelor înregistrate în Dyntell ERP.

Referințe