Dyntell Industry 4.0 - Automatizare industrială și de producție

Ce înseamnă Industry 4.0?

Denumirea Industrie 4.0 se referă la a patra revoluție industrială, care aduce o legătură din ce în ce mai strânsă între IT și automatizare și prin aceasta o schimbare fundamentală a metodelor și proceselor de producție.

Efectele industriei 4.0 sunt deja resimțite: trăim în lumea dispozitivelor inteligente, a mașinilor inteligente, a caselor inteligente. Odată cu a patra revoluție industrială, avem o nouă oportunitate de a ne face viața mai ușoară, munca mai bună și mai eficientă și de a folosi servicii mai bune. De fapt, nu este vorba doar despre dezvoltarea explozivă a industriei, ci despre digitalizarea întregii economii, care cuprinde întreaga societate.

„Cei care nu folosesc noile tehnologii de la începutul procesului de creștere exponențială se vor afla într-un dezavantaj semnificativ într-un timp foarte scurt.”

Zsolt Sipos

Country Manager Dyntell Software

Urmăriți Industria 4.0 în direct!

Cel mai important motiv pentru care Pasmatex a introdus soluția Dyntell Software Industry 4.0 a fost urmărirea în timp real a producției. Acest lucru a fost realizat cu ajutorul Factory Smart Box by Dyntell. Pe lângă monitorizare, înregistrează și datele de producție în timp real.

Un alt punct semnificativ este măsurarea instantanee a eficienței producției. Datele exacte pot fi monitorizate continuu pe proiectoarele de perete. Arată progresul cu ajutorul unor senzori legați de utilaj, indicatorii de productivitate, cantitatea de produse finite bune și rebuturi. Pasmatex îndeplinește astfel cerințele clienților din toate punctele de vedere.

În plus, Dyntell Industry 4.0 oferă o imagine exactă a performanței producției lunare și anuale: angajații pot vedea în timp real productivitatea utilajelor și oferă astfel conducerii informații actualizate despre eficiența producției.

SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition)

Managementul de monitorizare și colectare a datelor

SCADA este o arhitectură a sistemului de control care utilizează computere, comunicații de date în rețea și interfețe grafice de utilizator pentru controlul proceselor la nivel înalt, dar folosește și alte dispozitive periferice, cum ar fi controlere logice programabile, pentru a se conecta la o instalație sau utilaj de producție.

Odată cu adoptarea industriei 4.0, vor fi introduse aplicații și module de optimizare bazate pe sisteme SCADA (colectarea datelor). Acestea se bazează pe analiza și prelucrarea datelor colectate în mod obiectiv din producție, cu un sistem avansat de management inteligent automatizat al producției și de sprijinire a deciziilor. Culegerea datelor se realizează printr-un dispozitiv creat de echipa noastră, numit Factory Smart Box, care se conectează la fiecare utilaj de producție prin senzori. 

5 beneficii ale utilizării soluțiilor Industry 4.0

1. Soluțiile din industria 4.0 pot face procesele mai eficiente

Exemplu: Imaginați-vă următoarea situație: Listați bonurile de lucru, le completați manual, unele fișe se pierd (trebuie inlocuite), se pierd informațiile, fișele ajung înapoi în birou, cineva le centralizează într-un Excel, din Excel la sfârșitul lunii contabilul introduce manual, doar valorile totale. În acest proces se pierd multe informații, nu pot fi făcute analize detaliate, întârzie informația cu zile sau săptămâni, deja e prea târziu sa corijăm erorile, doar le constatăm. Se pierde foarte mult timp, doar la introducerea datelor.

Dyntell a dezvoltat o interfață independentă de mașină care poate potrivi semnale (volum, temperatură, presiune …) de la o flotă eterogenă la un sistem de nivel superior (BI, ERP, MES). Aceasta este Factory Smart Box. Poate fi folosit la un strung universal fără comandă numerică, dar este, de asemenea, posibil să atașați un echipament cu o comunicare mai avansată printr-un protocol industrial standard. Factory Smart Box monitorizează performanța utilajelor și poate transmite un mesaj anumitor utilizatori, reducând semnificativ timpul de reacție.

2. Reducerea numărului de rebuturi

Concurența se intensifică, de aceea producția trebuie sporită. O modalitate de a face acest lucru este de a reduce producția de deșeuri. Cu soluțiile din industria 4.0, numărul de rebuturi poate fi redus foarte mult prin definirea cazurilor de rebuturi și modificarea proceselor de fabricație.

3. Angajații vor fi mai motivați și performanța lor va crește

Sistemul afișează informații pe afișajele din fabrică (de exemplu, cât mai rămâne pentru a îndeplini comanda dată), pentru ca angajații să poată monitoriza modul în care propria lor performanță se raportează la normă, fiind conștienți de faptul că aceste informații sunt văzute și de șeful lor la birou. Acest lucru are un efect psihologic dovedit asupra eficienței angajaților. Este o experiență obișnuită faptul că, vizualizând numai productivitatea, se poate realiza o creștere de 10-30% a performanței. 

4. Industria 4.0 poate reduce problema forței de muncă

În ultimii ani, a existat o mare penurie de forță de muncă în România, în special pe piața muncii calificate. Sistemele inteligente automate sau semi-automate pot reduce nevoia de muncă umană.

5. Cu soluțiile industriei 4.0, puteți economisi costuri pe termen scurt (de exemplu, cheltuieli generale)

Exemplu: un contract cu furnizorii de energie electrică acoperă o anumită bandă de consum și, dacă agentul consumă mai mult decât limita superioară a benzii, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, poate obține excesul de energie electrică la un preț semnificativ mai mare. Cu toate acestea, luând în considerare planurile de producție și datele anterioare, consumul de energie al unei companii mai mari poate fi prognozat cu o precizie de peste 90%. Prin monitorizarea consumului curent, sistemul de avertizare poate trimite un mesaj de avertizare asupra depășirii valorii pre-planificate a consumului. Cu ajutorul sistemului, se poate face o economie de 2-3% din costul energiei electrice.

Avantajele unui sistem cu o unitate Factory Smart Box

Exemple de rezultate economice și de îmbunătățire a competitivității care pot fi obținute prin optimizarea producției includ:

 • Proiectare mai ieftină și directă a sistemului de conectare a datelor: mai puține unități hardware, deci mai puține posibilități de eșec
 • Reducerea ciclurilor de producție, creșterea productivității
 • Creșterea calității produsului
 • Reducerea numărului de rebuturi prin definirea deșeurilor și modificarea procesului de fabricație
 • Gestionarea autorizației mașinii
 • Întreținere predictivă
 • Înregistrarea corectă și automată a utilizărilor materiilor prime, calcularea specificului, determinarea costului de producție pe produs
 • Urmărirea produsului în timpul producției
 • Înregistrări de produse finite
 • Planificare adaptivă a producției, suport pentru dezvoltarea flexibilă a produselor
 • Creșterea performanței angajaților și a operatorului utilajului

4 Idei preconcepute despre Industria 4.0

Ebook gratuit

E-book gratuit pentru cei care sunt angajați în industria 4.0 și doresc să participe la cea de-a 4-a Revoluție industrială cu propria companie.
E-Book 4 introduce o concepție greșită asupra subiectului, avertizând cititorul cu privire la ce înseamnă Industria 4.0, ce avantaj competitiv aduce pentru companii.

Vă rugăm să introduceți datele dvs. și vă vom trimite cartea electronică gratuită.