Studiu de caz despre implementarea Dyntell BI la

SCADA GROUP

„Sistemul oferă conducerii control automat și atrage atenția asupra tuturor deficiențelor în timp util.”

Numele companiei:
SCADA Kft. (membru al Grupului SCADA) 

Ramura industrială:
Automatizare industrială

Număr de angajați:
42

Cifra de afaceri:
2,6 milioane EUR

Sisteme implementate:
Dyntell BI

Web:
www.scada-group.eu

SCADA Kft. a fost fondată în 1995 de doi ingineri cu zeci de ani de experiență în industria petrolieră, Zoltán Papp și László Tornyi, pentru a oferi servicii de inginerie și tehnologii de control companiilor industriale de producție. Până în 2014, compania a achiziționat o cotă de 100% din ICCS Kft. din Budapesta, care activează, de asemenea, în automatizarea industrială. DIN 2016, SCADA Kft. și ICCS Kft. au fost prezente pe piață ca Grupul SCADA cu o imagine unificată. Domeniul lor principal este construit în jurul pieței de automatizare industrială și IT industrial, oferind o suită complexă de servicii pentru funcționarea eficientă și coordonată a instrumentelor și sistemelor de management al proceselor.

Cu Dyntell BI, compania gestionează salariile, contabilitatea și informațiile bazate pe documente într-un tabel complex. Această vizualizare afișează veniturile și cheltuielile departamentelor companiei pentru fiecare proiect, precum și costurile indirecte, luând în considerare valoarea lucrărilor în curs pe baza formulei definite în funcție de client. Soluția este capabilă să reprezinte rezultatele companiei pentru anumite perioade.

Ce probleme rezolvă sistemul BI?

SCADA Ltd. utilizează BI în primul rând pentru a măsura eficacitatea proiectelor companiei.

De exemplu, cateva domenii cheie de aplicare includ:

  1. Definirea lucrărilor în curs pentru proiectele derulate.
  2. Analiza proiectului, tabloul de bord al problemelor de administrare pentru facturile primite înregistrate incorect sau incomplet în sistemul Dyntell ERP, astfel împiedicând furnizarea de informații false pentru un anumit proiect.
  3. Foi de pontaj pentru lucrători (ore suplimentare). Multiple avertizări, tabele pivot și tabele ajută la ținerea evidenței orelor lucrate de angajați. Alertele avertizează sistemul BI cu privire la erorile administrative, astfel încât acestea să poată fi corectate într-o perioadă scurtă de timp.

În cazul SCADA Kft., cel mai mare rol al Dyntell BI este în control: nu este nevoie să căutați datele, deoarece sistemul evidențiază deficiențele imediat.

Ce departamente deservește?
Cine utilizează rapoartele și în ce scop?

Cele mai utile informații sunt furnizate conducerii generale sub formă de informații de proiect și tablouri de bord ale rezultatelor companiei din sistemul BI. Acestea din urmă afișează veniturile și cheltuielile departamentelor menționate anterior pentru fiecare proiect, care pot fi legate la nivel local la datele de contabilitate din tabloul de bord de gestiune, oferind astfel un alt punct de control pentru managementul companiei.

Departamentul financiar utilizează tabelul de analiză al documentelor contabile care structurează valorile care apar în contabilitate pe baza unor criterii similare. Acest tabel pivot și vizualizarea tabloului de bord al rezultatelor companiei sunt încărcate într-un tablou de bord care examinează potrivirea anumitor rânduri din tabele. În cazul unei discrepanțe, BI avertizează că punctul necesită intervenție.

În acest fel, sistemul oferă factorilor de decizie un control automat și atrage atenția asupra tuturor deficiențelor în timp util.

Cât de des este utilizat
software-ul?

Alertele sunt emise săptămânal, defalcările costurilor proiectelor mai rar, în special la încheierea unui proiect. În toate celelalte cazuri, lunar sau trimestrial.