Merită să investiți într-un sistem de management al întreprinderii?

Termenul de sistem ERP (Enterprise Resource Planning), este astăzi un concept bine cunoscut chiar și în industria românească, care, istoric vorbind, a fost mai puțin inovatoare. Mulți consideră ERP-ul ca fiind un punct de intrare în Industria 4.0, conectându-se rapid la revoluția industrială în curs. Cu toate acestea, implementarea unui sistem ERP, precum Dyntell ERP, nu este o necesitate absolută pentru toate companiile, contrar impresiei inițiale. La fel ca în orice decizie de management, este esențial să evaluați corect factorii care influențează dacă afacerea dumneavoastră este pregătită pentru implementarea unui astfel de sistem sau nu.

SOLICITARE PREZENTARE

Echipa noastră este aici pentru a vă prezenta, în detaliu, soluțiile noastre personalizate. Vă invităm să alegeți opțiunea care vi se potrivește cel mai bine: consultație telefonică, întâlnire online sau întâlnire personală. Suntem pregătiți să vă oferim suportul necesar pentru a explora toate beneficiile sistemelor noastre software.

Merită să investiți acum într-un sistem de management al întreprinderii?

Termenul de ERP, adică Sistemele Integrare a Resurselor întreprinderii, este astăzi un concept cunoscut și binecunoscut și în industria română, care este considerat mai puțin inovativ din punct de vedere istoric. Mulți îl consideră ca fiind nivelul de intrare în Industria 4.0, prin care se pot conecta instantaneu la revoluția industrială în curs de desfășurare, dar de fapt introducerea ERP nu este deloc necesară, așa cum poate părea la prima vedere. La fel ca în conducerea companiei, trebuie să evaluați mai întâi factorii care vă permit să decideți dacă este momentul să introduceți ERP sau dacă afacerea dvs. nu este încă pregătită să utilizeze posibilitățile sistemului.

Desigur, fiecare afacere are programe de gestiune a activității, deoarece fără acestea nu poate respecta condițiile de funcționare impuse de legislație. Dar dacă aceste programe acoperă doar o parte din activitate si nu sunt sisteme ERP integrate sau dacă într-adevăr este nevoie de un sistem ERP, veți putea decide în funcție de următoarele considerente. Ne dorim să vă ajutăm să luați o decizie constientă și motivată pentru implementarea ERP, care să vină din interior și nu să fie impusă din exterior, deoarece, la fel ca-n viața de afaceri, nu puteți face nimic jumătate de inima. Cum știți că aveți nevoie de un ERP pentru a avansa la nivelul următor? Am adunat cele mai relevante semne.

În general, veți simți exact când vine momentul dezvoltării, chiar dacă nu veți fi conștient de cauza dificultăților pe moment. Cea mai bună modalitate de a evalua succesul unei afaceri este creșterea, dar aceasta poate conduce la creșterea complexității proceselor și la pierderea eficienței din cauza sistemelor incompatibile, dacă liderul nu este pregătit să recunoască necesitatea schimbării. O mare parte a problemelor cauzate de creștere pot fi identificate și soluționate prin implementarea unui sistem ERP, și vom împărtăși cu dvs. cum să faceți acest lucru.

Cooperare lentă

Menționând creșterea menționată mai sus, continuu să fie introduse noi instrumente, software-uri care sunt înlocuite sau devin ineficiente pentru îndeplinirea sarcinilor, astfel încât în timp apare un haos în care soluțiile și bazele de date care funcționează diferit din diferite surse nu sunt capabile să colaboreze sau să lucreze împreună decât cu o viteză limitată. Timpul necesar pentru administrare, sincronizare și armonizare a sistemelor crește continuu, ceea ce afectează eficiența afacerii dvs. În schimb, sistemele integrate cu ERP sunt construite de la început pentru a fi cât mai eficiente posibil în trecerea între ele și pentru a fi un instrument software, nu o piedică.

Firma POWERSOFT BUSINESS SOLUTIONS din Cluj dezvolta un algoritm de previziune bazat pe inteligență artificială

Mâna stângă nu știe ce face mâna dreaptă

De asemenea, legat de integrare, există întrebarea dacă diversele departamente ale unei companii pot lucra în armonie. Rareori o companie începe cu departamente și procese complet formate; este mult mai obișnuit ca departamentele să crească și să se ramifice una din alta, implementând diferite metode și instrumente de lucru de-a lungul timpului. Aceasta poate face ca departamentele să lucreze împreună tot mai dificil, să compare performanța sau chiar să gestioneze întreaga companie. Comunicarea între așa-numitele “silo-uri de departament” poartă și riscul ca informația care trece prin mai multe mâini să devină distorsionată, făcând managementul întregii companii imprevizibil și greu de urmărit, asemănător cu jocul de “telefon fără fir”. ERP oferă exact tipul de standardizare și comunicare directă de care este nevoie, unde nu contează cum dezvoltă departamentele propriile lor procese, deoarece sistemul de planificare a resurselor întreprinderii le unifică și le organizează într-un format procesabil.

Identificați clienții importanți cheie!

Există clienți care susțin sau distrug existența și reputația companiei, dar identificarea cumpărătorilor importanți cu un volum mare și regulat de afaceri sau cu o influență puternică nu este la fel de simplă pe cât pare. Analitica și vizualizarea BI scoate în evidență clienții valoroși și atrage atenția asupra oricărei persoane care prezintă tendințe similare. De aici înainte, realocarea resurselor pentru a satisface și deservi acești clienți nu mai este un joc de noroc, ci o investiție sigură.

Greșeli costisitoare

Administrația suplimentară cauzată de erori, pierderile de materii prime și nemulțumirea clienților, într-un anumit punct devine o povară pentru orice afacere în dezvoltare, transformându-se rapid într-un problemă semnificativă. De exemplu, o inventariere greșită sau gestionare greșită a stocurilor poate cauza supraproductie sau, dimpotrivă, lipsă de produse disponibile, ceea ce duce la pierderi de venituri și la clienți dezamăgiți. Dar același lucru se poate întâmpla și atunci când volumele de achiziții, sosirile comenzilor și orice alt număr strâns legat sunt înregistrate în diferite sisteme. Inventarul inexact este simțit direct de oricine satisface cerințele clienților sau participă la producția just in time.

În loc de ajutorul oferit de sistemele sale, acum este mai mult ca un sistem de frânare

Diferite sisteme, lupta cu procesele încep să vă consume din ce în ce mai mult timpul dumneavoastră și al colegilor dumneavoastră. Împăturirea, exportul, importul și uniformizarea numerelor provenite din surse diferite este încă doar o mică problemă, dacă începeți să vă simțiți din ce în ce mai restricționat de capacitatea sistemelor dumneavoastră de lucru. Este ca și cum ați împinge căruța înaintea calului! Dar dacă bazați afacerea pe ceea ce poate face, de exemplu, Excel-ul, acest lucru va fi cel mai mare frână pentru creștere. Cu ERP, aceste limite și restricții dispar, procesele care provoacă probleme pot fi automatizate și, într-adevăr, pot fi prevenite utilizând sisteme integrate.

Dacă v-ați confruntat deja cu dificultățile menționate mai sus, putem afirma cu siguranță că este timpul să vă uitați pe piața ERP pentru a găsi soluția cea mai utilă pentru dezvoltarea afacerii dvs. Soluția Dyntell oferă beneficiile sistemelor de gestionare a întreprinderii într-un mod flexibil și personalizat și deschide calea către un nivel superior de conducere a companiei, unde sistemul BI și chiar inteligența artificială sprijină liderii companiei în luarea deciziilor zilnice.

Solicită o demonstrație gratuită a soluțiilor Dyntell Software

Echipa noastră este pregătită să vă prezinte în detaliu soluțiile software personalizate, adaptate nevoilor dvs. Vă oferim opțiunea de a alege între o consultație telefonică, o întâlnire online sau o discuție față în față, pentru a explora împreună beneficiile complete ale sistemelor noastre.

De peste 18 ani, Dyntell Software este un partener de încredere pentru companiile din România, oferind soluții software adaptate pieței locale. Portofoliul nostru cuprinde o gamă completă de aplicații, de la sisteme ERP integrate la soluții avansate de Business Intelligence.

Dyntell BI se remarcă prin flexibilitate și personalizare, integrându-se fără probleme cu orice ERP existent, oferind vizualizări intuitive și rapoarte detaliate care vă permit să înțelegeți mai bine afacerea și să luați decizii strategice. În plus, soluțiile noastre includ module specializate pentru eFactura, eTransport și SAF-T, asigurând conformitatea cu legislația și simplificând procesele contabile.

Alte știri