Studiu de caz asupra implementării sistemelor informatice în cadrul companiei

PREMAGRO S.A.

‘’Soluția Dyntell ERP calculează costurile de producție pe baza costurilor reale în fiecare lună, avem un postcalcul pe fiecare produs și putem analiza toate detaliile legate de acesta.‘’

Numele companiei:
PREMAGRO S.A. 

Ramura industrială:
Prelucrarea metalului

Sisteme implementate:

 • Dyntell ERP
 • Dyntell BI

Web:
https://www.premagro.ro/

Firma PREMAGRO S.A, are o experiență de aproape 50 de ani, aceasta luând ființă prin preluarea patrimoniului Întreprinderii de Mecanică Oradea.

S-a transformat și dezvoltat continuu, trecând prin mai multe etape de restructurare și modernizare, în scopul atingerii standardelor cerute de economia de piață.

Începând cu anul 2003, devine întreprindere cu capital integral privat.

Cu un număr de 150 de angajați cu foarte multă experiență, PREMAGRO s-a specializat în:

 • producția de role și piese de schimb pentru buldozere și excavatoare de producție internă, dar și pentru buldozere de tip FIAT;
 • producția de freze agricole și tocătoare de resturi vegetale;
 • construcții mecanico-sudate;
 • piese forjate la comanda clientului;
 • flanșe conform standardelor DIN, NFE, EN;

Cu un procent de 50% din venituri provenind din export intracomunitar, în ultimii 10 ani, firma și-a extins piața de desfacere în Franța, Italia, Germania, Slovacia și Ungaria.

Accentul pus pe calitatea produselor și promptitudinea livrărilor fac din colaborarea cu firma PREMAGRO o soluție sigură pentru afaceri de succes.

Soluții

 • Tehnologia de producție – definirea fișei tehnologice din care se poate face un antecalcul al costului de producție;
 • Urmărirea operațiunilor de producție și a consumului de materie primă din care se poate face un calcul real al costului de producție;
 • Postcalcul al producției pe fiecare produs și comandă în parte, cu ajutorul căruia se poate defini costul de producție real, luând în considerare toate cheltuielile indirecte;
 • Aprobarea de superior a comenzilor de aprovizionare.

Rezultate

Pornind de la produsele fabricate anterior, putem estima costul de producție pentru fabricarea unor produse noi, astfel este mult mai ușor să creăm o ofertă către client, care ulterior va genera profit.

Cu ajutorul urmăririi resurselor umane și a celor tehnologice, putem monitoriza în timp real cheltuielile. Muncitorul, cu ajutorul unui cod de bare, raportează începerea, respectiv terminarea unui proces de fabricare. Astfel, noi putem ști cu exactitate de câte minute avem nevoie pentru finalizarea unui proces. Operatorul mașinii, chiar și în lipsa unei foi de urmărire a producției, vede prioritatea proceselor de fabricare cu ajutorul urmăririi mașinilor de producție pe un dispozitiv cu touchscreen. Astfel, poate porni producția și raporta produsul finit în timp real.

Prin intermediul modulului BI și cu ajutorul datelor adunate anterior, putem crea rapoarte complexe, care corelează și cheltuielile indirecte. Astfel, în fiecare lună, cu luarea în considerare a cheltuielilor reale, putem să știm profitul exact pe fiecare produs și comandă în parte.

Putem urmări performanța mașinilor și a muncitorilor. Astfel, acestea pot fi comparate și analizate, oferind sprijin pentru optimizarea procesului de producție în viitor.

În sistem, oricare dintre angajați poate să introducă comenzile de aprovizionare planificate, însă în funcție de cantitate, acesta are nevoie de aprobarea unui superior. Astfel, pot fi evitate situațiile în care achiziția se face la momentul sau prețul nepotrivit, acest lucru având și o influență pozitivă asupra dinamicii mișcării stocului.