Cum am reușit să multiplicăm veniturile

East Grain România

‘’Soluția Dyntell ERP ne-a fost alături și am reușit să multiplicăm veniturile anuale fără să creștem semnificativ numărul de angajați.‘’​

Numele companiei:
East Grain SRL

Ramura industrială:
Agricultură, Comerț

Sisteme implementate:

  • Dyntell ERP
  • Dyntell BI
  • Sistem online de transmitere de date către autoritățile fiscale

Web:
https://eastgrain.ro/ro/

Compania East Grain a fost fondată în anul 2007, de către trei persoane care au o vastă experienţă în industria alimentară şi cea a agriculturii.

În primii ani, activitatea companiei s-a concentrat în principal pe comerţul cu grâu, desfacerea realizându-se în aria geografică a României şi Ungariei. Astăzi sunt prezenţi pe piaţa din Europa Centrală şi de Est. După anii înfiinţării, compania a cunoscut o creştere exponenţială, iar în anul 2018 deja mişca o cantitate de peste 293.000 de tone de marfă, generând încasări de peste 68 de milioane de EURO.

Paleta produselor comercializate a trecut printr-un proces intens de diversificare: pe lângă cerealele de bază, compania se ocupă şi de comercializarea semințelor oleaginoase, respectiv de comercializarea unei game foarte largi de cereale folosite în furajare.

Din anul 2015, gama produselor comercializate a fost extinsă cu diverse produse de tip commodity, respectiv îngrăşăminte chimice.

Soluții

Procesul de facturare

Procesul de facturare poate fi generat din modulul de transport. Acest lucru ne oferă o rapiditate în activităţile noastre operative. Sistemul facturează automat transporturile zilei respective.

Urmărire exactă şi flux generos al informaţiilor

Odată cu implementarea sistemului ERP a crescut exponenţial vizibilitatea şi urmărirea datelor în interiorul companiei, schimbul de date şi informaţii între departamente este mult mai eficient. Datorită acestor funcţionalităţi, compania reuşeşte cu un număr relativ mic de persoane să coordoneze mişcarea unor cantităţi mari de marfă.

Rapoarte

Cu ajutorul BI-lui, munca departamentului financiar a devenit mult mai simplă şi eficientă, datele pentru închiderile de lună, respectiv orice date necesare pentru rapoarte, pot fi extrase din BI.

Rezultate

Cu ajutorul sistemelor Dyntell am reuşit să concentrăm toate procesele operative într-un singur software, astfel toate procesele au devenit mult mai eficiente. Chiar şi sarcinile operative referitoare la contabilitate au devenit mult mai rapide, deoarece sistemul ERP şi modulul de contabilitate merg mână-n mână. Cu ajutorul BI-lui, cei din conducere văd date actualizate, care oferă sprijin în luarea rapidă a unor decizii strategice. Modulul de organizare a transportului ne este de mare ajutor în facturarea şi transportarea a unor cantităţi de mii de tone.
László Zoltán
Financial controller