Sărmanul om gătește cu apă - Automatizarea pe mașinile de tipar

Adesea primim solicitări la Dyntell referitoare la măsurarea și înregistrarea datelor de performanță în producția de imprimante. Imprimantele moderne sunt, desigur, capabile să măsoare și să afișeze aceste date, dar de obicei, la achiziționarea echipamentului, clientul nu “negociază” acest aspect în preț, iar activarea ulterioară poate costa sume semnificative, ajungând la milioane.

Competitivitatea companiilor producătoare depinde în mare măsură de utilizarea eficientă a timpului, desfășurarea eficientă a activităților, iar acest aspect este valabil și în cazul tipografiilor. Eficiența poate fi măsurată cu instrumente de control, iar în funcție de rezultate, se poate interveni corespunzător. Implementarea unui sistem de colectare a datelor de măsurare și datele acestuia servesc ca bază pentru sistemul Industry 4.0, în care sistemul de colectare a datelor trebuie să fie integrat în sistemul specific de management al companiei și în sistemul de informații de afaceri.

Mașinile sunt echipate cu controlere individuale, așa că evitarea utilizării senzorilor încorporați în fabrică și replicarea semnalelor acestora este importantă pentru a evita problemele ulterioare în perioada de garanție. Este necesar să se instaleze senzori noi și să li se conecteze semnalele la unitatea de colectare a datelor (soluția noastră asociată: BI-box). De obicei, determinarea numărului de piese se realizează cu un senzor de reflexie pe obiect, care este fixat pe aceeași suport paralel cu senzorul de fabrică. Pe unitatea de mașină trebuie să fie montată o turnă de stare cu trei culori (roșu/galben/verde), pe care PLC o controlează din program, precum și un selector de stare cu două butoane, cu ajutorul căruia operatorul poate seta starea actuală a mașinii (producție/altă stare). Cablarea între senzor și unitatea de procesare are loc în cadrul interne al mașinii, pe traseul de fabrică, prin cablul de fabrică asociat senzorilor.

Unitatea de procesare/colectare a datelor stochează informațiile de producție cu marcaje de timp pentru mai multe zile în urmă, online, și le pune la dispoziție offline pentru o perioadă suplimentară. În cazul fiecărei mașini, poate fi realizată procesarea software a mai multor intrări digitale. Sistemul trebuie să permită unității centrale să controleze funcționarea mașinii în funcție de disponibilitatea sistemului de management al companiei, putând interzice sau permite funcționarea mașinii.

În aceste proiecte, gestionarea utilizatorilor este adesea un element important la implementare. În multe cazuri, trebuie definite diferite nivele, atât în ceea ce privește vizibilitatea ieșirilor, cât și în ceea ce privește gradul de intervenție, iar sistemul sprijină de asemenea aceste aspecte.

SOLICITARE PREZENTARE

Colegii noștri au plăcerea de a vă prezenta sistemul nostru, pentru ca D-voastră să puteți aprofunda soluțiile noastre. Puteți selecta între consultația telefonică, conectarea la calculator sau consultația personală.

Alte știri

“COMPETITIVI ÎMPREUNĂ”

Cluj-Napoca, 25.05.2023    Societatea POWERSOFT BUSINESS SOLUTIONS SRL, cu sediul în Municipiul Satu Mare, România, Str. Moților nr. 5, județul Satu Mare, cod poștal 440268, România, a derulat, începând cu

Citește mai mult »