Studiu de caz despre implementarea sistemului ERP la

RINGHIOPOL SRL și la RINGHIOPOL INTERNATIONAL SRL

‘’Soluția Dyntell ERP ne automatizează procesul de aprovizionare, ne-a simplificat ofertarea iar comenzile sunt prelucrate mult mai rapid.‘’

Numele companiei:
Ringhiopol SRL & 
Ringhiopol International SRL

Ramura industrială:
Comerț, Electrice

Sisteme implementate:

  • Dyntell ERP
  • Dyntell BI

Web:
https://ringhiopol.ro/

Începând din 1994, firma Ringhiopol SRL a devenit un nume important în domeniul instalațiilor electrice din Brașov, oferind clienților soluții profesionale, cu materiale de calitate superioară.

Sediul firmei se compune dintr-un depozit și un magazin de prezentare care oferă o gamă largă de produse ale unor branduri de renume în acest domeniu, cum ar fi Schneider Electric, OBO Bettermann, Legrand, Gewiss, Kabelschlepp sau Elmark.

Produsele pe care le comercializează se adaptează mereu la cerințele pieței și ale consultanței oferite de specialiști și acoperă cu succes nevoile oricărui partener. Unul dintre conceptele inovative pentru care sunt recunoscuți pe piață este reprezentat de oferirea de soluții complete.

Firma s-a dezvoltat continuu în ultimii ani, mărind cifra de afaceri de la an la an, și a ajuns la un număr de 15 angajați. În anul 2014, s-a înființat o altă firmă care se ocupă strict de import și export, Ringhiopol International SRL.

Soluții

  • Ofertarea pe bază de catalog a furnizorilor, cu prețuri de achiziție și timp de livrare;
  • Gestionarea comenzilor de la clienți și trimiterea comenzilor către furnizori;
  • Declarații vamale automatizate pe baza facturilor trimise;
  • Fluxul de vânzare de la ofertă până la factură “cu un singur click”, prin generarea documentelor primare;
  • Facturare și recepționare automată între firma Ringhiopol SRL și Ringhiopol International SRL (când se emite o factură către firma Ringhiopol International din firma Ringhiopol automat se creează recepția în firma Ringhiopol International – și invers);
  • Raport transparent cu comenzile clienților, ale furnizorilor și stadiul lor în BI;
  • Dispoziții de livrare prin scanare;
  • Exportare documente primare pentru soft-ul de contabilitate Winmentor.

Rezultate

Implementarea sistemelor Dyntell a fost de mare ajutor în întocmirea ofertelor de preț; înainte, întreaga procedură era una anevoioasă, întrucât trebuiau parcurse mai multe cataloage pentru a găsi cel mai bun preț și timpul de livrare cel mai scurt, apoi se întocmea manual o ofertă. Acum aceste cataloage sunt gestionate într-un singur loc, iar prețurile produselor sunt grupate ținând cont și de furnizor, și timpul de livrare. Astfel, oferta este generată în câteva secunde.

Fluxul lent de informații a fost înlocuit cu un proces rapid și sigur. Acum, cu un singur click se poate genera o proformă din comanda clientului, apoi, imediat, din aceasta se generează un aviz pentru transport. După ce a sosit marfa și este recepționată, se poate factura. Cel mai mare avantaj este faptul că se introduc doar o singură dată articolele pe oferta de preț, acestea fiind preluate mai departe pe celelalte documente.

Automatizarea mișcărilor de stoc între cele două firme. Dacă s-au creat articolele pe una dintre firme în tipul de document corespunzător, atunci și pe cealaltă firmă se generează un document care corespunde celor deja introduse – astfel, se câștigă timp.

Pentru că activitatea presupune import și export, este nevoie și de completarea unor formulare pentru transport. Această activitate consuma resurse mari de timp – 3 firme de transport solicitau 3 tipuri de formulare – acum acestea sunt automatizate și se generează pe baza informațiilor menționate pe factură.